С протест посрещат областния управител след Нова година
С протест посрещат областния управител след Нова година / снимка: Областна администрация

С протест под прозорците му ще започне новата година за областния управител на Варна Иван Великов. Причината за това е решението му да обжалва всички гласувани от Общинския съвет текстове на последната сесия.

Във „Фейсбук” вече има група „Вън Валията на Варна Иван Великов”. Тя е създадена от общинския съветник Костадин Костадинов, който в описание й е написал:

„Безпрецедентно областният управител на Варна Иван Великов обжалва всички решения от последната сесия на варненския общински съвет. В това число намаляването на такса смет, данъците за автомобили и т.н. И всичко това, защото дори няма смелост да каже в прав текст, че ДПС го е задължило да спре преименуването на 215 топонима в региона от турски на български език. В мотивите си за връщането на решенията е записал, че обикновено сесията се свиквала в сряда, а точно тази била в петък. Звучи ли ви идиотски? Ако искате да питате Великов защо се държи като валия, а не като областен управител, елате да го питаме ЗАЕДНО. В неговия кабинет, лично!”.

Костадинов е вносителят на предложението за преименуването на варненските местности, което беше прието на последното заседание.

Протестът срещу Иван Великов е насрочен за 3 януари от 10 ч. Досега близо 200 души са потвърдили присъствие на него.