Студенти окупатори напуснаха ЮЗУ и се включиха в протест срещу правителството
Студенти окупатори напуснаха ЮЗУ и се включиха в протест срещу правителството / снимка: DarikNews.bg, Благоевград

Около 10-ина души се събраха пред сградата на Областна администрация в Благоевград днес, за да изразят своя протест срещу управляващото правителство. Сред  протестиращите бе и Мариела Монева, инициатор на окупацията на зала 501 в ЮЗУ „Неофит Рилски”.

По думите й, в момента достъпът до учебното заведение не е ограничен за протестиращите студенти. „Това, че съм тук означава, че сме постигнали консенсус с ръководството на университета. В момента в залата има двама мои колеги, сменяваме се и така ще бъде през всички почивни дни”, обясни Монева.

Тя изрази надежда, че през януари повече нейни колеги ще подкрепят протеста. "И в момента ни подкрепят, но повечето са пасивни, поради някакви техни причини, може би страх или предстоящите изпити ги спират”, каза още Мариела Монева.

Събралите се пред сградата на Областна администрация, заявиха, че ще продължат да протестират докато правителството на Орешарски не падне от власт. Те споделиха, че не се притесняват от факта, че инициативата не е подкрепена от повече хора. „И един човек да има пак е протест, щом сме тук значи има нещо нередно в държавата”, казаха те.

Протестът в Благоевград е част от националната инициатива, която се организира в социалните мрежи от българи живеещи в чужбина, въпреки че такива не подкрепиха инициативата в Благоевград.

Други новини от Благоевград