Мария Христова е класирана първа за директор на РИОСВ
Мария Христова е класирана първа за директор на РИОСВ / DarikNews.bg, архив

Мария Вълева Христова е класирана на първо място в обявения конкурс за директорския пост в РИОСВ Стара Загора с решение на комисията, публикувано на сайта на МОСВ.

В разпространена до медиите информация обаче, се твърди, че Христова е прекъснала през 2002 година висшето си образование в ТУ Габрово и по този начин не отговаря на едно от изискванията за заемане на длъжността.

Мария Христова се е явила на конкурса, обявен от МОСВ по предварително зададени от тях критерии и правила. Към момента няма заповед от министър Искра Михайлова за нейното назначаване, коментираха от Пресцентъра на Екоинспекцията в Стара Загора.

Трима бяха кандидатите за нов директор на Регионалната инспекция по околната среда и водите в Стара Загора. До втория етап на конкурса, обявен от Министерството на околната среда бяха допуснати настоящият шеф Нанчо Видев, бившият Пенка Начева и Мария Христова.Конкурсът бе обявен на 16 септември.

В началото на август бяха сменени всички директори на Регионални инспекции в страната. Единственият, който тогава запази поста си бе Нанчо Видев. Тогава той коментира за Дарик: „Аз съм единственият, който не е сменен. Причината е, че съм възстановен на поста с решение на Върховния касационен съд. И в него изрично е записано, че това важи до провеждането на нов конкурс".