Стара Загора

Мария Христова е класирана първа за директор на РИОСВ

21 декември 2013 13:40 | Автор: Дарик Стара Загора

Мария Христова е класирана първа за директор на РИОСВ © DarikNews.bg, архив  

Мария Вълева Христова е класирана на първо място в обявения конкурс за директорския пост в РИОСВ Стара Загора с решение на комисията, публикувано на сайта на МОСВ.

В разпространена до медиите информация обаче, се твърди, че Христова е прекъснала през 2002 година висшето си образование в ТУ Габрово и по този начин не отговаря на едно от изискванията за заемане на длъжността.

Мария Христова се е явила на конкурса, обявен от МОСВ по предварително зададени от тях критерии и правила. Към момента няма заповед от министър Искра Михайлова за нейното назначаване, коментираха от Пресцентъра на Екоинспекцията в Стара Загора.

Трима бяха кандидатите за нов директор на Регионалната инспекция по околната среда и водите в Стара Загора. До втория етап на конкурса, обявен от Министерството на околната среда бяха допуснати настоящият шеф Нанчо Видев, бившият Пенка Начева и Мария Христова.Конкурсът бе обявен на 16 септември.

В началото на август бяха сменени всички директори на Регионални инспекции в страната. Единственият, който тогава запази поста си бе Нанчо Видев. Тогава той коментира за Дарик: „Аз съм единственият, който не е сменен. Причината е, че съм възстановен на поста с решение на Върховния касационен съд. И в него изрично е записано, че това важи до провеждането на нов конкурс".

 Етикети: РИОСВ Стара Загора, МОСВ, конкурс за директор

Коментари

Коментирай

Подреди: Първите отгоре Последните отгоре

 • Страница:
 • 1
 • 2
 • »
#11

123 - 26.01.2014 г. 15:04:07

Четейки последния коментар си мисля, че го е писал служител в РИОСВ за да е убеден, че колегите не обичат Борис. Жалко за такъв колега, още повече държавен служител.

#10

alabala - 03.01.2014 г. 13:33:10

Ами този Борис Кършаков щом е отишъл в ДПС малко ще му е трудно да се прави на разгонен пръч пред туркините. Там има ред.Те бързо ще го разберат какъв некадърник и боклук е този и направо ще му дадат пътния лист и ще го изритат от риосв. Те дори там колегите му не могат да понасят неговата мазна и отвратителна физиономия.

#9

Не разбрах, - 28.12.2013 г. 11:16:16

има ли диплома? През последните години разни баби и дядовци и всякакви подобни тъпанари си напазаруваха дипломи от разните му там Киевски университети в Казанлък и т.н...советскобългарски, виетнамски и свободни рабфаци и школи и сега набързо станаха държавни служители и всякакви началници. Така е, както казва оня симпатяга по ГОЛАТА ИСТИНА.........., щото на всичкото отгоре са напазарували и безброй магистратури за няколко месеца. Статистиката пък казва, че българите били най-неграмотните, а аз не съм изцяло съгласен, щото винаги съм се чувствал българин и дипломата ми не е купена.

#8

кати - 27.12.2013 г. 16:50:30

Няма как в решението на съда да пише, че те възстановяват на поста до провеждане на конкурс.
Нека дарик не пишаг глупости а да проверяват всичко.

#7

бабушка - 27.12.2013 г. 11:46:49

не той Борис Кършаков сега се пребоядиса не е ГЕРБ вече е ДПС и заложи на сигурното, този път само ближи задника на калинка виждайки в това начин да се издигне поне малко.

#6

sik - 22.12.2013 г. 20:37:40

Nima Boris Kyrshakov ne e uchastval v nadprevarata tazi mrysna, dolna I podla dushica.Sled poslednija konkurs idvam hvana troika . Tozi trjabva da byde izgonen ot riosv.

#5

кокошки - 22.12.2013 г. 19:47:32

проверете дипломата и на министърката,
като я гледам как гледа като натровена скумрия ще е .... калинка

#4

калинка - 22.12.2013 г. 09:44:57

интересно = след като министър Михайлова разбра че тя е поредната калинка нареди да бъде веднага назначена докато не се е раздухала работата. Странен стил на работа.

#3

истината - 21.12.2013 г. 21:18:14

Ами тя все пак е много силен човек на ДПС ;) Нормално е да изберат нея .............

#2

бабушка - 21.12.2013 г. 19:54:17

мисля че трябва да си калинка за да разбираш от калинки не съм съгласна с тебе мисля че ще е една нова и свежа промяна

 • Страница:
 • 1
 • 2
 • »

Напиши коментар

 • Име *:

  Полетата отбелязани със * са задължителни!
 • Коментар *:

 • Код за сигурност *:

  security code

  Въведи код:

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите »

 

Тя: Къде си, няма ли да се прибираш най-после? Той: Спомняш ли си магазина, в който си хареса онези перлените обички? Тя: Да, мило!! Той:… Виж още