Бареков: „България без цензура може да има до четирима евродепутати
Бареков: „България без цензура може да има до четирима евродепутати / снимка: DarikNews.bg, архив

"България без цензура" събира хора от десни и центристки партии - основно от Движение "България на гражданите" (ДБГ) на Меглена Кунева.

Това стана ясно от изявление на Николай Бареков в Габрово.

Той коментира преминаването на структури от ДБГ и други партии от Реформаторския блок в „България без цензура":

"Мисля, че 90% от формацията ще бъде при нас. От СДС има наистина един много висок процент. Знаем каква е реалната картина. По документи са останали около 2 000 човека, а реално между 500 и 1000 действащи, но една голяма част от тях са вече при нас. Също и от НДСВ идват хора, както и от ГЕРБ", допълни Бареков.

Според него Реформаторският блок ще върви към изграждането на политическа патерица, която да подпомогне ГЕРБ да се върне във властта.

Между двама и четирима евродепутати ще има "България без цензура", прогнозира Бареков и каза, че вероятно той ще води листата.

"Няма да се договаряме с нито една група предварително. Имаме амбиция да преговаряме с центристки формации. Не бихме отказали диалог с ЕНП. Но честно казано, аз съм страшно озадачен от това поведение на личности от ЕНП, които са като адвокати на Борисов и Цветанов. За нас центърът е привлекателно пространство, така че първото предложение, което ще получим, ще бъде от центристки формации", каза още Бареков.