Благотворителният търг на Дарик събра над 36 000 лева и продължава...
Благотворителният търг на Дарик събра над 36 000 лева и продължава... / снимка: DarikNews.bg

Над 36 000 лева е общата сума от артикулите в благотворителния търг на Дарик. Четвъртото издание на инициативата продължи повече от 24 часа в ефира на радиото и във Facebook страницата на Gong.bg. Събраните средства ще бъдат дарени на Фонда за терапии на деца аутисти и фондация „Нашите недоносени деца".

Най-големият дарител тази година е капитанът на националния отбор по футбол Ивелин Попов. Футболистът на Кубан предостави безвъзмездно 5000 лева за каузата. Неговият брат също дари 1000 лева за децата на България. Наставникът на кипърския АЕЛ Лимасол Ивайло Петев се включи с 1000 лева.

Сред останалите по-големи дарители са ПП ГЕРБ с 3000 лева, Никола Стоянов, който си купи фланелката на Мартин Петров за 1000 лева, еврокомисар Кристалина Георгиева, Пенко Михайлов, Антон Бързов, Асен Моллов, Искрен Христов, Красимир Велчев и много други.

И тази година десетки известни личности и компании подкрепиха търга на Дарик, предоставяйки редица атрактивни лични вещи, сувенири и предмети. Перлата в търга бе уникална футболна топка с подписа на легендата на Реал Мадрид и голмайстор за всички времена в Шампионската лига Раул, закупена от Искрен Христов за 1000 лева.

Стилиян Петров изпрати лично от Англия свои футболни фланелки, а Таня Богомилова и Петър Стойчев - аксесоари за плуване. Българската федерация по тенис и някои от най-известните тенисистки в света, сред които Ана Иванович и Анастасия Павлюченкова.

Най-големите суми при изключително ожесточени наддавания бяха събрани от двете двойки билети за полуфиналите на Шампионската лига, които общо достигнаха 4500 лева, благодарение на Пенко Михайлов и Антон Бързов.

Десетки хора се включиха с анонимни дарения, оставени в голяма благотворителна кутия.

Артикулите, които не намериха своите притежатели, ще бъдат разиграни на 26 декември в ефира на Дарик радио в Ники Кънчев Шоу.

Всички артикули бяха публикувани във Facebook страницата на Gong.bg.