Младите ротарианци призовават „Купи и дари”
Младите ротарианци призовават „Купи и дари” / netinfo

За Ротарианците месец декември е посветен на семейството и приятелите. В навечерието на светлите коледни празници, когато традиционно семействата се събират около отрупани трапези, младите ротарианци от интеракт и ротаракт мислят за тези, които няма какво да сложат на масата.

За поредна година заедно с БЧК се организира кампанията „Купи и Дари”. Най-общо идеята е докато всеки от нас, пазарувайки за своята трапеза да отдели малко от бюджета си и да купи нещичко, което да остави за социално слаби семейства. Може да е пакет брашно, ориз, захар, бисквити, килограм ябълки, ядки или каквото друго прецени, обясняват организаторите.

Кампанията ще се проведе при касите на магазини Карфур и Дунавски Хали на 21 и 22 декември от 10.00 до 14.00 часа и от 17.00 до 20.00 часа.

Веднага след приключване на кампанията младите ротарианци имат грижата да разпределят продуктите на нуждаещи се семейства по предварително уточнен списък.

В духа на приятелството Ротари клуб проведе традиционния си коледен бал под надслов „Приятелите на моите приятели са и мои приятели”. Освен членовете на клуба и семействата им всеки ротарианец беше поканил и приятелско семейство. Традиционно на такива благотворителни балове се набират средства за проектите на клуба. Тази година РК Русе реши и дари събраните средства за болния Дамян. С което се присъедини към усилията на Дарик радио и практически на целия град да помогнат на детето и да върнат усмивките в семейството му.