Отваря врати нов корпус на детска градина в Аксаково
Отваря врати нов корпус на детска градина в Аксаково / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Новият корпус на ОДЗ “Дружба” в Аксаково отваря врати. Официалното откриване на сградата е насрочено за 11.00 часа.

Разширяването се наложи заради значителното увеличение на децата в Аксаково. С изграждането на двуетажния корпус детската градина вече ще приема с две групи повече малчугани, съобщиха от местната администрация.

В пристроената част са разположени всички необходими помещения за две групи деца на над 3-годишна възраст. Освен основните помещения новият корпус включва и входно предверие и топла връзка със съществуващата сграда.

Детската градина има озеленен двор, оборудван със стационарни уреди за игра, пясъчници и сенници. Във връзка с новопроектираната пристройка са изградени още две площадки за игра и е благоустроен и озеленен дворът на детското заведение.

Проектът е реализиран със средства от бюджета на Община Аксаково, като целта му е да повиши качеството на живот, да подобри образователната инфраструктура, да повиши привлекателността и конкурентоспособността на малкият град.

Аксаково е един от младите и бързо разрастващи се градове, в които се заселват трайно предимно млади семействa. През последните години положителният прираст на населението е значителен. Положителна е тенденцията за непрекъснато нарастване на относителния дял на населението на община Аксаково в детска и училищна възраст.