Общината подарява на великотърновци фолклорен концерт
Общината подарява на великотърновци фолклорен концерт / DarikNews.bg, архив

Видинският ансамбъл за народни песни и танци „Дунав" ще зарадва жителите и гостите на Велико Търново тази вечер (19 декември). Техният празничен концерт ще започне от 19.00 часа в МДТ „Константин Кисимов". Ансамбълът гостува в старата столица по покана на Община Велико Търново и ще представи богата и емоционално зареждаща програма. Коледният концерт включва танци от цяла България, както и характерните за този период от годината коледарски танци.

Ансамбъл „Дунав" е създаден през 1971 г. с цел издирване, съхранение и популяризиране на българския фолклор и по-точно на този от Видинския край. Важен художествен принцип в работата на ансамбъла е запазването на характерните особености на музикалния, песенен и танцов фолклор на Северозападна България. В богатата си и разнообразна програма Ансамбъл „Дунав" включва музика, песни и танци и от другите фолклорни области на България, което допринася за по-голямо разнообразие и атрактивност на спектаклите му. Главен художествен ръководител и хореограф е Наталия Кирилова.

Входът за празничния концерт във Велико Търново е свободен. С оглед по-добрата организация, от общината предоставят покани. Те могат да се вземат от касите на МДТ „Константин Кисимов".