ВИДЕО: Ман Юнайтед спря черната серия срещу Астън Вила
ВИДЕО: Ман Юнайтед спря черната серия срещу Астън Вила / Gulliver/Getty Images

Манчестър Юнайтед прекъсна черната си серия от четири мача без победа във Висшата лига, след като разби Астън Вила с 3:0 като гост в среща от 16-ия кръг на шампионата.

Мениджърът на "червените дяволи" Дейвид Мойс имаше куп кадрови проблеми за този двубой, като по различни причини не можеше да разчита на Робин ван Перси, Майкъл Карик, Нани, Хавиер Ернандес, Маруан Фелайни, Неманя Видич, Шинджи Кагава и Крис Смолинг. За бирмингамци българският национал Александър Тонев бе сред резервите и така и не се появи в игра.

Шампионите обаче се справиха отлично с трудната ситуация и още до 18-та минута поведоха с 2:0 след попадения на Дани Уелбек. Играчите на Юнайтед изглеждаха вдъхновени и създадоха куп положения пред вратата на Вила, но пропуски направиха Валенсия, Уелбек и Рууни. След почивката домакините се опитаха да натиснат и да се върнат в мача, но бяха попарени в 52-та минута, когато Том Клевърли се възползва от добра асистенция на Рууни и покачи 3:0. Най-добрата новина за Юнайтед дойде в 71-та минута, когато в игра се появи Дарън Флетчър, който за последно игра за тима на 26 декември миналата година, след което се подложи на операция.

С този успех "червените дяволи" се изкачиха до осмо място с 25 точки, но все още изостават сериозно от водещите отбори. Астън Вила е на 11-та позиция с 19 точки, пише БГНЕС.

В друг мач от кръга, Норич и Суонзи направиха равен 1:1. Нейтън Дайър откри за гостите в 12-та минута, а Гари Хупър изравни в добавеното време на първото полувреме.