Карик: Юнайтед все още е в битката за титлата
Карик: Юнайтед все още е в битката за титлата / Gulliver/Getty Images

Полузащитникът на Манчестър Юнайтед Майкъл Карик побърза да посъветва критиците на тима да не отписват настоящия шампион на Англия от битката за титлата във Висшата лига.

Днес срещу Астън Вила „червените дяволи“ имат възможност да скъсят част от изоставането си спрямо първия във временното класиране Арсенал, който вчера падна с 3:6 от Манчестър Сити.

„Коледният период е важен етап от годината“, каза Карик. „Фактът, че толкова много мачове ще се изиграят за много кратко време, ти дава шанс да вземеш доста точки, но и да загубиш немалко. Много бързо може и да се смъкнеш в таблицата.“

„На което и място да сме били, винаги сме подхождали към двубоите по един и същ начин. Досега неизменно сме се справяли добре по Коледа и смятаме да сторим същото и сега. Играчите ни са доста опитни, мениджърът – също. Ще работим заедно и дано да постигнем добри резултати.“

„Битката за титлата е отворена. Има много тимове, които са в челото тази година, доста от тях се намират близо един до друг. Ние обаче не бързаме да се отписваме. Уверени сме, че ще направим нужната серия и ще се върнем в челото“, допълни Карик.