Влиза в сила новото разписание на влаковете
Влиза в сила новото разписание на влаковете / Sofia Photo Agency, архив

От днес влиза в сила зимното разписание на БДЖ. То ще включва 47 допълнителни  влака, разпределени между различните направления в страната. С новото разписание ще бъдат възстановени голяма част от спирките и гарите, които миналата година останаха без удобен жп превoз. От БДЖ съобщиха, че са възстановени и връзките между отделните влакове, така че да бъдат максимално съобразени както с икономическите условия, така и с пътуващите и общините.

От компанията заявиха, че няма как всички да бъдат доволни, но с оглед на капацитета на компанията, нуждите на пътниците са максимално удовлетворени. Но не са изключени нови промени. До 20 януари железопътния превозвач ще събира отзиви за новото разписание и са възможни промени, които да отстранят евентуалните пропуски.

В понеделник започва предварителната продажба на билети за Коледните и Новогодишните празници. Те ще имат 20-дневен срок на валидност, а не както обикновено само 5. От железопътната компания съобщиха, че през празничните дни ще има допълнителни вагони по най-натоварените маршрути.