Смениха шефа на ДАИ-Хасково
Смениха шефа на ДАИ-Хасково / netinfo

Досегашният шеф на ДАИ-Хасково Антон Ставрев е съкратен от поста, потвърдиха от централата в София. Причината била административна промяна на звеното от отдел в дирекция, което автоматически налага съкращаването на Ставрев, тъй като вече не е със статут на директор. На негово място е назначен Петър Димитров, който ще бъде временно изпълняващ директор до обвяването но конкурс. Очаква конкурсът да бъде обявен в петък.

От Държавната автомобилна администрация обясниха, че административната промяна се е наложила по няколко причини: настояване за това от страна на асоциациите на превозвачите от бранша, както и ясно разграничаване на дейностите на структурата, която преди това бе подчинена на Териториалната дирекция на ДАИ в Пловдив. Сега всички региони в страната са със статут на дирекции.

Някои от съкратените началник-отдели са подали молби за преназначаване на по-низши длъжности в звената, но Ставрев не го е направил. Това обаче не пречи и той да се яви на конкурса, който ще се проведе в рамките на два-три месеца от обявяването му, обясниха от ДАА-София.