13 машини чистят пътищата, летището и пристанището работят
13 машини чистят пътищата, летището и пристанището работят / Sofia Photo Agency, архив

Мокри, частично заснежени и заледени са пътищата във Варненска област. 13 машини обработват пътните настилки, съобщават от Областното пътно управление.

Пристанището е отворено, летището също работи. Тази сутрин са били отменени два полета от Бургас и за София, показва справка в сайта на аеропорта. От пресцентъра на летището уточниха за Дарик, че решението е взето преди дни и снегът няма отношение към отмяната на полетите. Самолетите от и за столицата тази сутрин са отлетели по разписание.

Колите на градския транспорт се движат по разписание. Екипи на „Чистота” почистват снега около спирките.

29 катастрофи са регистрирани за изминалото денонощие във Варна и региона. Ранени са четирима души, единият от които е с опасност за живота, съобщиха за Дарик от "Пътна полиция".

Видимостта е добра. Предимно облачно и тихо време, на места вали слаб сняг. Температурите са от -2 до +2 градуса.

Според варненските синоптици днес ще има променлива облачност, по-често значителна. На много места, главно по Черноморието, с превалявания от сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Вълнението на морето е 1-2 бала, в открито море - 2-3. Максималните температури ще са от минус 2 до плюс 3 градуса. Температурата на морската вода е между 6 и 9 градуса.