Ученици от Сливен участват в „Цветна олимпиада“
Ученици от Сливен участват в „Цветна олимпиада“ / Дарик Сливен, архив

Ученици от област Сливен „мерят“ знания в Националната образователна инициатива „Цветна олимпиада“. Децата се съревновават по български език и литература, английски (немски) език, математика и информационни технологии. Организатор на проявата е Национално движение „България си ти!“. Тя се осъществява с подкрепата на община Сливен.

Олимпиадата се провежда от 4 до 11 декември в няколко училища – ХІ СОУ „Константин Константинов“, Професионална гимназия по електротехника и електроника „Мария Склодовска-Кюри“, Професионална гимназия по строителство и геодезия „Арх. Георги Козаров“, Професионална гимназия по механотехника – Слиевен, Професионална гимназия по селско стопанство – Нова Загора.

Съревнованието се провежда между ученици  от 8 до 12 клас, като участието им е доброволно. При провеждане на изпитите критериите са повишени. След успешно провеждане на инициативата се излъчват областни победители.

 

Първенците ще бъдат наградени на тържествена церемония от известни и водещи в различни сфери на обществения живот личности. Събитието се превръща в празник на знанието, а подаръкът за всички деца е изпълнение с участието на гласовете на „България си ти!“. Проявата ще се състои на 14 декември в залата на НТС в Сливен, от 18:00 часа.