Клоп: Няма да подценим Марсилия
Клоп: Няма да подценим Марсилия / Gulliver/Getty Images

Наставникът на Борусия Дортмунд Юрген Клоп заяви, че тимът му няма да подцени отбора на Олимпик Марсилия в последен мач от груповата фаза на Шампионската лига. При успех, „жълто-черните“ ще си осигурят място в елиминационната фаза. В момента Борусия заема второто място с актив от 9 точки, колкото има и третия Наполи. Италианците приемат лидера Арсенал у дома и ще търсят задължителен успех, за да се надяват за класиране напред.

Марсилия се намира на последно място в групата без спечелена нито една точка. Според Клоп обаче, класата на французите не отговаря на точковия им актив и те ще хвърлят всички сили за победа над миналогодишния финалист в надпреварата.

„Винаги се играе трудно срещу отбор, който току що е сменил треньора си. В Марсилия също имат няколко контузени играчи. Ще сме подготвени за това. Знаем, че ще се хвърлят – те се намират в дъното на класирането, но са класен отбор. Те не са отбор, който обикновено можете да видите в дъното, на което и да е класиране“, коментира Клоп.

„Имаме прекрасна възможност за класиране напред от много трудна група и сме тук, за да го направим. Можем да променяме схемата си на игра, но няма да се съобразяваме с формацията на Марсилия. Знаем, че трябва да бъдем много внимателни и да не се отпускаме, защото Марсилия ще бъде много труден опонент“, каза още специалистът.