Глобиха кмета, той може да обжалва
Глобиха кмета, той може да обжалва / снимка: личен архив

Районният съд е наложил глоба на кмета Иван Портних заради това, че не е представил документ, обясняващ неявяването му на предходно заседание по дело за клевета. Делото е заведено от бившия областен председател на ГЕРБ и учредител на БАСТА Павел Димитров. Размерът на санкцията е 100 лева. Тя обаче може да бъде отменена, ако градоначалникът докаже, че е бил възпрепятстван да присъства на делото, пише topnovini.bg.

Той не се яви и на днешното му заседание, за което също ще трябва да даде обяснение. Делото бе отложено за 20 февруари следващата година, като през това време трябва да бъдат представени допълнителни доказателства, в това число документи, свързани с разполагането на преместваеми обекти, както и отворено писмо на бившия кмет Кирил Йорданов, публикувано във варненски медии.

Павел Димитров заведе дело срещу настоящия кмет заради  предизборно интервю във вестник, от което се е почувствал засегнат. В него Портних заявява, че за Димитров е много важен изборът на кмет, тъй като от това зависи запазването на бизнеса му с продажба на сладолед, пуканки и царевица. Димитров заяви, че търси единствено морално удовлетворение, заради което и стойността на иска е 1 лев