2-годишно дете с опасност за живота след побой от майка му
2-годишно дете с опасност за живота след побой от майка му / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Двегодишно момче от с. Дрянковец, община Айтос, е настанено в отделение "Реанимация" на МБАЛ - Бургас в тежко състояние, с черепно-мозъчна травма и множество наранявания по тялото.

Сигналът е подаден на 9 декември, около 20:45 ч., в полицията в Айтос. Същия ден, бащата го завел в местната болница, заедно с майка му. След извършване на прегледа, то е транспортирано до МБАЛ - Бургас, където е прието по спешност.

Полицаите установили, че нараняванията на момчето са причинени от 23-годишната му майка, която била в напреднала бременност. Тя заявила, че детето не я слушало и го ударила нееднократно с ръка и метлата за почистване, предава БГНЕС.

Жената имала две деца от друг мъж, а пострадалото момченце на настоящия й мъж било на девет месеца, когато двамата се събрали за съвместно съжителство.

По първоначални данни на полицията двегодишното дете системно страдало от нервността на жената, като преди месец с хематом е постъпило в айтоската болница, с обяснение от мащехата, че паднало при игра и се наранило.

Детето е било освободено след няколко дни за домашно лечение, но седмици по-късно отново е прието, този път в тежко състояние със следи от множество удари по цялото тяло и черепно-мозъчна травма, сочещи за упражненото спрямо него насилие.

Майката е задържана за 24 часа.