Комисията по конфискация проверява имуществото на Цветанов
Комисията по конфискация проверява имуществото на Цветанов / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество проверява бившия вътрешен министър Цветан Цветанов във връзка с последното обвинение срещу него за длъжностно присвояване. Това съобщи пред журналисти председателят на комисията Пламен Георгиев, след като участва в церемония по подписване на споразумение за сътрудничество с Асоциация "Прозрачност без граници".

„Съвсем скоро дойде съобщението и за Цветан Цветанов, това е по последното обвинение, то е по нашия закон, започнали сме проверка, но сме в съвсем начален етап, комисията работи по този случай от седмица, добави той, цитиран от БТА.

Съгласно процедурата, ако се установи несъответствие, Цветанов ще бъде поканен да попълни декларация, в която да посочи откъде има средства за придобиване на
съответните имоти или банкови сметки, поясни Георгиев.

По думите му в момента се проверяват депутатите от миналия парламент Гюнай Сефер и Митхат Табаков - при тях има и запорирано имущество за сериозна сума.

От началото на годината до момента Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество е отнела имущество на стойност 9 млн. лева, като резултатите са съпоставими с тези от 2012 г., съобщи още председателят на комисията Пламен
Георгиев.