Рой Кийн: Най-добрият мениджър е Брайън Клъф, а не Фъргюсън
Рой Кийн: Най-добрият мениджър е Брайън Клъф, а не Фъргюсън / Gulliver/Getty Images

Бившият капитанът на Манчестър Юнайтед Рой Кийн отново нападна публично бившия си мениджър на „Олд Трафорд“ сър Алекс Фъргюсън. Кийн, който в момента е помощник треньор на Мартин О'Нийл в националния тим на Ейре, не спести пикантни подробности от съблекалнята на „червените дяволи“, като заяви, че егото на Фъргюсън е прекалено голямо.

Кийн също добави, че Брайън Клуф е най-добрият мениджър в британския футбол, въпреки че Фъргюсън е най-титулуваният наставник в Англия.

„Най-добрият мениджър е Брайън Клъф, без никакво съмнение“, коментира Кийн. Веднага след това бившият халф бе запитан, защо първи в класацията не е Фъргюсън, а Кийн отново бе лаконичен: „Вие ми задавате въпрос, а аз ви отговарям.“

В автобиографията си Фъргюсън напада остро Кийн, като пише, че ирландецът е причина за раздор в съблекалнята на „Олд Трафорд“ и именно това е причината да напусне клуба през 2005 година.

„Никога не съм си и помислял, че съм по-важен от мениджъра. Това е абсолютна глупост. Няма изненади в тази книга. Той ме обвинява, че съм се опитвал да ръководя тима зад гърба му, но аз просто контролирах съблекалнята.“

Кийн също разкри, че двамата отдавна не поддържат никакви контакти. „Нямаме никаква връзка. Нищо не може да ме изненада в този човек в днешно време. Контрол и власт, това е начинът, по който работи той. Той все още се стреми към това, въпреки че вече не е мениджър. Става дума за огромно его“, каза още Рой Кийн.