Бербатов може да напусне, ако пожелае, заяви мениджърът на Фулъм
Бербатов може да напусне, ако пожелае, заяви мениджърът на Фулъм / Gulliver/Getty Images

Мениджърът на Фулъм Рене Мойленстийн обяви, че няма да спира Димитър Бербатов, ако той пожелае да напусне отбора през януари. 32-годишният нападател, който има реализиран само един гол във Висшата лига от началото на сезона, не е щастлив на „Крейвън Котидж“ и ще си търси нов тим през зимата. Това обяви преди броени дни мениджърът на българина Емил Данчев.

Рене Мойленстийн и Димитър Беробатов се познават добре от съвместната си работа в Манчестър Юнайтед, но се говори, че тогавашният асистент на сър Алекс Фъргюсън е бил в основата на напускането на нападателя на „Олд Трафорд“. Сега специалистът обяви, че няма да спира футболиста, ако той действително иска да напусне Фулъм.

„Никога не заставам на пътя на човешките амбиции. Той е невероятен футболист, който всеки мениджър би желал в своя тим – особено аз“, сподели наставникът пред Sky Sports.

“работих с Димитър дълго време. Аз съм един от най-големите му фенове, защото знам, какво може той. Бях свидетел на това всеки ден по време на тренировките в Манчестър Юнайтед”, коментира още Рене Мойленстийн.

„Имах много хубав разговор с него. Но говорихме за него като футболист и най-важното нещо за мен е фокусирането върху следващите няколко мача до януари, не повече“, коментира още специалистът.

Рене Мойленстийн за пореден път похвали представянето на нападателя за представянето му срещу Тотнъм и допълни: „Бербатов е жизненоважен играч за нас. Можете да видите това в ролята му и приноса му за отбора. Ние се нуждаем от най-доброто възможно представяне на футболистите, на което те са способни.“