Дани Алвеш: Всяка загуба на Барса става новина
Дани Алвеш: Всяка загуба на Барса става новина / Gulliver/Getty Images

Защитникът на Барселона Даниел Алвеш се присъедини към мнението на своя съотборник Жерар Пике, че сравненията между сегашния отбор и онзи, който спечели 6 трофея за един сезон при Хосеп Гуардиола, са нечестни.

Според бразилския национал причината да се говори толкова много за двете поредни поражения срещу Аякс (1:2) и Атлетик Билбао (0:1) са прекалено високите очаквания към каталунците.

„Нищо не се е случило на Барса“, каза Алвеш. „Просто изискванията към нас стават все по-големи с всяка година.“

„Ние сме добре. Проблемът е, че хората ни сравняват с Барса на Пеп и на шестте купи (спечелени през 2009 година – б.р.), а това не е справедливо. Сезоните отминават, хората идват и си отиват, работната философия се променя. Не може да се съмняват в този отбор, който направи толкова велики неща за клуба.“

„Изглежда, че хората чакат и най-малкото нещо да ни провали, но ние сме силни. Нашите съперници имат много по-малко да губят, когато играят срещу нас. Ако загубят, това става срещу най-добрия отбор в света и така си намират оправдание. От друга страна, ако ние паднем, това веднага става новина и пълни вестниците. Ако пък загубите се две поред, изстрелите към нас летят от всички посоки“, завърши Алвеш.