Сдружение „Партньори - Кюстендил поздрави своите доброволци
Сдружение „Партньори - Кюстендил поздрави своите доброволци / netinfo

С парти, много награди и изненади екипът на сдружение „Партньори - Кюстендил" поздрави своите доброволци. Поводът бе международния ден на доброволеца - 5 декември!

Младежите от Центъра за работа с доброволци към Сдружението, който е част от мрежата на Национален алианс за работа с доброволци, получиха своите тениски. Имаше много номинации и награди за най-активните през 2013 година, както и специален приз „Рицар на добрата воля", който по традиция се връчва на най-заслужилия доброволец към всеки център от мрежата на НАРД.

Председателят на Сдружението - Веска Миланова прочете поздравителен адрес от Ренета Венева, председател на Националния алианс, чрез който бяха отправени много мили думи на благодарност за всеотдайната работа и инициативността на доброволците и чрез който тя пожела много бъдещи успехи и все по-високи постижения в следващите инициативи.
За първи път той се чества през 1985 г. по инициатива на ООН, когато световната организация приканва правителствата и неправителствените организации от всички страни да изкажат уважение и благодарност към доброволците и да дадат по-голяма гласност на дейността им.

На този ден обществото традиционно отдава почит към хората, които с безвъзмездния си труд помагат за подобряване на живота на слабите и нуждаещите се от помощ, с което допринасят светът да се превърне в по-мирно и безопасно място.