Пике: Спрете да ни сравнявате с онази Барса, която вдигна 6 трофея!
Пике: Спрете да ни сравнявате с онази Барса, която вдигна 6 трофея! / Gulliver\Getty Images

Защитникът на Барселона Жерар Пике отвърна на критиците на тима, като заяви, че настоящият отбор на каталунците не бива да бъде сравняван с онзи, който вдигна 6 трофея в един сезон под ръководството на Хосеп Гуардиола.

„Всеки ден играем все по-добре. Казвам това и залагам главата си. Просто ни трябва повече увереност. Не сме в чак такава дупка, както изглежда отстрани“, каза испанският национал.

„Херардо Мартино е наясно какво означава Барса, знае каква е атмосферата при нас, как се работи тук и е топ треньор“, заяви Пике, за да подкрепи настоящия наставник, към когото са адресирани повечето от нападките. „Той има огромно влияние в съблекалнята.“

„Престанете да ни сравнявате с онази Барса, която спечели 6 трофея. Няма как да бъдем други освен губещи в тази съпоставка. Нека да видим дали все още ще се борим на фронтовете във всички турнири през март и април.“

„Срещу Атлетик Билбао загубихме контрол върху мача след техния гол. Хората се фокусират върху тези 20 минути и ги свързват със случилото се срещу Аякс. Не бяхме толкова зле. Имаше много позитивни неща в играта ни на „Сан Мамес“, завърши Пике.