Новите тролейбуси ще са в цветовете на „Берое”
Новите тролейбуси ще са в цветовете на „Берое” / DarikNews.bg, архив
Новите тролейбуси ще са в цветовете на „Берое”
68710
Новите тролейбуси ще са в цветовете на „Берое”
  • Новите тролейбуси ще са в цветовете на „Берое”

Близо 80% е събираемостта на местните данъци и такси, сочат данните месец преди края на годината. Средствата ще се инвестират в ремонтните дейности на „Три чучура-север", а в проекта за бюджет 2014 година за цялостната му рехабилитация са заложени 1,5 млн. лева. „Смятам, че за да променим изцяло облика на квартала ще са необходими около 3,5 млн. лева", коментира в студиото на Дарик председателят на бюджетната комисия в Общинския съвет Диян Димитров.

Той потвърди, че приоритети и през следващата година ще бъдат европейските проекти-изграждането на депо за битови отпадъци, проекта за завършване на канализацията на града. „Изключително важен за старозагорци е и транспортният проект, който е свързан със закупуването на 22 нови тролейбуса. Те ще са в цветовете на любимия отбор „Берое".

Проекто-бюджетът на община Стара Загора за 2014 година е 86 млн. лева-42 милиона собствени приходи, а останалите са държавно-делегирани дейности. Запазва се размерът на финансирането на всички функции от миналата година, но в бюджетната рамка не е включен преходният остатък, обясни Димитров. „Очаквам сумата да бъде сравнително висока, въпреки активната инвестициоинна програма, която се реализира досега. Абсолютно реално е бюджетът за догодина да достигне нивата от 95 млн. лева, с колкото разполагахме през отиващата си 2013 година".

В инвестиционната програма се предвижда реконструкция на проблемното кръгово кръстовище до магазин „Била", за което ще се заделят около 1 млн. лева. Толкова се предвижда да се вложат за рехабилитацията на западната част на централния булевард „Цар Симеон Велики". 400 хил. лева ще струва пребазирането на детска ясла №2 „Синчец", която ще бъде преместена в подходяща сграда срещу Седмо основно училище.

В прикачения звуков файл чуйте от председателя на ресорната комисия в Общинския съвет Диян Димитров още подробности за финансовата рамка на бюджета за 2014 година на община Стара Загора.