Областният управител и заместник областните управители участваха в честванията по случай Националния празник на Румъния
Областният управител и заместник областните управители участваха в честванията по случай Националния празник на Румъния / netinfo

Областният управител Венцислав Калчев и заместник областните управители Милена Хинкова и Айлян Карамехмедова се включиха в честванията посветени на Националния празник на Румъния, 1 Декември в град Гюргево. В делегацията взе участие и г-жа Лили Ганчева- Изпълнителен директор на Асоциация „Еврорегион Данубиус”.

Те поздравиха кмета на община Гюргево - Николае Барбу по случай националния празник и отдадоха почит, като положиха венец и цветя на паметника на героите в ученическия парк. Поздравителни адреси по случай празника гостите връчиха и на Нина Кришу – префект на окръг Гюргево и Василе Мустъця – председател на Окръжен съвет Гюргево. В поздравителния адрес се казваше:

„По повод националния Празник на Румъния - 1 Декември пожелавам на вас и всички гюргевчани много здраве, щастие и успехи.

Убеден съм, че установените отношения между Русенска област и Гюргевски окръг ще продължат да се развиват и задълбочават. С традиционно добрите си контакти нека запазим непреходните исторически ценности и приятелския дух на двете нации. Да задълбочаваме сътрудничеството си във всяка област от живота и в контекста на предизвикателствата на днешния ден да работим заедно за изграждане на общ европейски дом.

Честит Празник!”

По-късно българската делегация се включи и в останалата част от тържествената програма, на пл. „Тиколор”, където наблюдаваха Военен парад. След това гостите се насладих на богата фолклорна програма.