Награди за учениците от СОУ Отец Паисий
Награди за учениците от СОУ Отец Паисий / СОУ „Отец Паисий”

В инициативата „Цветна олимпиада” девойки от СОУ „Отец  Паисий” разсъждаваха по темата „България си ти!”, а юноши мериха сили със свои връстници в решаването на тестови задачи по информационни технологии. Безспорни победители станаха Даниела Ванева от 12 клас за есе и Иван Лилов от 8 клас в областта на информационните технологии. Заедно с двете първи места ученици от училището спечелиха две втори, както и специални награди.

Наред с изявите в областта на науката възпитаници на училището  се състезаваха и в конкурса „Здравословни  кулинарни вкусотийки”, обявен от РЗИ – Габрово. Сред отличените 10 състезатели са имената на Теодора Евтимова от 5 клас, Лора Иванова от 6 и Теодор Николков от 4 клас. Децата участваха в надпреварата с рецепти на здравословни ястия и напитки, които са приготвяли заедно със своите родители.

За отличните си представяния всички получиха грамоти от организаторите, предметни награди и ваучери за книжарница в града.

Във връзка с предстоящите коледни и новогодишни празници учениците от СОУ „Отец Паисий”  изработват картички, рисунки и подаръци, с които ще поздравят свои близки и познати, а също ще участват в обявени конкурси.

Учениците от 4 клас посещават детските градини. Заедно с тях малките деца пеят, рецитират стихове и изживяват незабравими мигове, в очакване на  Коледната нощ и идването на белобрадия старец, когато ще получат подаръци.