Домакинства от цялата община се включиха в кулинарен конкурс на ЖГЕРБ - Свищов
Домакинства от цялата община се включиха в кулинарен конкурс на ЖГЕРБ - Свищов / снимка: ГЕРБ

В навечерието на най-светлите празници и малко след Деня на християнското семейство жените в ГЕРБ-Свищов организираха кулинарен конкурс, в който се включиха десетки жители от града и селата в общината. Представените домашно приготвени ястия се съревноваваха в 4 категории - най-хубава и вкусна пита, най-хубава и вкусна баница, най-хубав и вкусен сладкиш, най-вкусно и апетитно основно ястие. Конкурсът се проведе в местно заведение.

Главните готвачи на заведението домакин представляваха компетентното жури. Докато то дегустираше и оценяваше ястията, гостите се забавляваха с викторина. Въпросите в нея провокираха присъстващите и провериха познанията им в областта на кулинарията. Всеки правилен отговор носеше награда, осигурена от организаторите.

Г-жа Латинка Вачкова грабна двете най-големи награди за пита и баница. Награда и грамота за най-вкусно основно ястие беше връчена на сем. Силвия и Асен Боянови от гр. Свищов. Най-вкусният сладкиш беше дело на Калина Капелова от с. Ореш и заслужено беше аплодиран от присъствуващите.Победителите получиха тематични награди и им бяха връчени грамоти с весели пожелания. Грамоти и приз изявен кулинар бяха връчени и на всички участници.