Поредна жертва на телефонна измама в Ямбол
Поредна жертва на телефонна измама в Ямбол / Община Страджа, Архив


Поредна жертва на телефонна измама в Ямбол. Потърпевшата е жена на 86- години, съобщиха от полицията. На 26 ноември около 16 часа възрастната жена разговаряла по телефона с мъж, който се представил за роднина. Той я убедил, че ще й доставят колетна пратка от Германия, за която трябва да заплати.

Така въведена в измамата, близо до дома си, потърпевшата предала 1750 лева на непознат, от когото получила найлонов плик с пакет. По-късно, когато жената отворила пакета открила само  хартия и разбрала, че е  измамена.

Работата по разследване на случая продължава в РУ “Полиция” - Ямбол.

От полицията призовават гражданите, да не се доверяват на “сляпо”, при подобни случаи незабавно да потърсят вразка с близки за проверка истинността на историята и да уведомят полицейските служби на тел. 112. Един телефонен разговор на спешния телефон няма да забави помощта, но може да Ви предпази от измама. Напомнят, че измамниците са изключително дръзки, находчиви и комбинативни. Те използват различни сценарии, като се представят за близки, роднини, лекари, прокурори и за полицейски служители. Във всички случаи измамниците искат спешно получаване на пари в брой, което е сигурен знак за измама.