Преглед на регионалния печат на 27.11.2013 г.
Преглед на регионалния печат на 27.11.2013 г. / netinfo

„Ученик от Механото нарисува портрет на директора си“ – водещата тема за „Екип 7“.  17-годишният Нуркан Нуф изографиса в атрактивен поп стил и кмета Денчо Бояджиев и още няколко световно известни личности – разказва статията. „Разширяват клетките на лъвовете“ – друго заглавие от първа страница в „Екип 7“. Младата двойка Ева и Любчо и по-възрастната Рая и Хектор ще посрещнат Нова година в по-големи жилища – става ясно от  материала. „Човек е жив, когато мисли и чувства, а в театъра се прави това“ – така е озаглавено интервю с младия актьор Йордан Крушков, публикувано на стр. 9 в „Екип 7“.

„Амилум“ грабна първото място за успешен бизнес в България“ – возещата тема в „Гледища Днес“. Председателят на БТПП Цветан Симеонов се срещна с представители на местната власт, за да се запознае с икономическото състояние на региона. „Съветниците приеха промени в маршрутните разписания“ – тема от стр. 3 в „Гледища Днес“. Одобриха и побратимяване с румънския град Слобозия – разказва статията за вчерашната сесия на местния парламент. „Гледища Днес“ излиза със своята притурка „Лознишка искра“, където водещото заглавие е: „Булекопак“ номинира Лозница за община с най-чисти разделни отпадъци“.

 

„1000 студенти от Разградско на стаж по европрограма“ – водещата тема за „Лудогорски вестник“. 493 места за стажанти са обявени в държавните администрации, а бизнесът е предложил обучение на работното място на 524 младежи от академичната общност. „Близнаците Орхан и Осман отново на изложба, този път в Шумен“ – заглавие от първа страница на „Лудогорски вестник“. „Разград и Авджълар подновиха договора за сътрудничество“ – съобщава още от първа страница „Лудогорски вестник“. Добрите отношения между двете управи датират от 2000 г., новото споразумение е до 2018 г.