Хасково

Конкурс "Магията на Коледа" и за сурвачка обяви Димитровград

27 ноември 2013 09:13 | Дарик-Хасково | 0 Коментирай Препоръчай (0)

Конкурс "Магията на Коледа" и за сурвачка обяви Димитровград
© DarikNews, Архив  

Конкурса „Магията на Коледа" за украса на коледно дърво, сграда на училище, детска градина или социално заведение обяви днес община Димитровград. До 16 часа на 29 ноември в общинската администрация приемат заявки за участие. Комисия ще оцени коледните украси на заявилите желание да се включат в традиционния конкурс, като за целта е определен периодът от 9 до 11 декември. Резултатите ще бъдат обявени на 13 декември, като тогава победителите в двете категории- училища и детски градини, ще получат наградите си. И в двете групи са предвидени по три награди- 300 лв. за първо място, 250 лв. за второ и 150 лв. за трето място, съобщи днес директорът „Хуманитарни дейности" на общинската администрация Антоанета Шаркова. Комисията ще оценя комплексно цялостното коледно оформление, като е позволено за него да бъдат използвани както изработени от деца, родители и учители материали, така и закупени от тях коледни украси, уточни тя.

Миналата година победител в конкурса стана ОУ "Пенчо Славейков", което за празника се превърна в светеща елха.

Още един традиционен конкурс - за най-автентична и красива сурвачка обявиха общината, историческият музей и детският и младежки център в Димитровград. Сурвачките могат да бъдат предавани в историческия музей, където на 11 декември ще обявят и резултатите. На 14 декември на централния площад „България" всички изработени от децата сурвачки ще бъдат показани в изложба на открито, паралелно с провеждането на третия конкурс- „Коледна трапеза", ориентиран към изкушените от кулинарията.
Етикети: Димитровград, Коледа, програма, конкурс, Магията, украса, училища, детски градини, социални заведения, община, Антоанета Шаркова, елха, сурвачка

Напиши коментар

  • Име *:

    Полетата отбелязани със * са задължителни!
  • E-mail:

  • Коментар *:

  • Код за сигурност *:

    security code

    Въведи код:

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите »