Стойнев: Мина времето на късогледите политици
Стойнев: Мина времето на късогледите политици / снимка: БГНЕС

В коментар на намерението на ГЕРБ да сезират еврокомисаря по енергетиката, че седми блок на АЕЦ Коздлодуй ще се строи без конкурс, ресорният министър Драгомир Стойнев заяви, че това, че ГЕРБ ползват методи, характерни за тоталитарния режим, си е техен проблем, предаде БТА.

Стойнев посочи, че има мандат от правителството за преговори за седми блок на "АЕЦ Козлодуй" преди да замине за САЩ. По думите на министъра първо трябва да се даде мандат на Българския енергиен холдинг за преговори, да се види какъв ще е финансовият модел, как ще бъде структурирана инвестицията. Чак след това може да се говори за избор на изпълнител, коментира Стойнев.

Той отбеляза, че вместо да гледа към миналото, предпочита да гледа към бъдещето. Мина времето на късогледите политици, оттук нататък основната цел е да има политика, която да гарантира стабилност на българската икономика в дългосрочен план, отбеляза министърът. Става въпрос за осигуряване на евтина електроенергия за следващите 80 години, посочи той.

Министър Драгомир Стойнев и посланикът на Германия Матиас Хьопфнер връчиха наградите на Представителството на Бавария в България за 2013 г. на фирми с принос към развитието на българо-баварските търговски отношения. С баварски порцеланов лъв бяха удостоени "Алианц България холдинг" АД и ALC Bulgaria.