Кандидатът за варненската митрополия имал тайно семейство и 4 луксозни коли
Кандидатът за варненската митрополия имал тайно семейство и 4 луксозни коли / DarikNews.bg, архив

Клюките в църковните среди говорели за тайно семейство на един от кандидатите за варненската митрополия, луксозен живот и 3-4 нови автомобила. Това съобщи варненският свещеник Василий Шаган, който е един от най-яростните противници дядо Борис да оглави епархията, в предаването „Тази неделя” по bTV.

Самият епископ Борис извини липсата си в студиото със здравословни проблеми и високо кръвно, причинени от „преживяното напрежение от изборните баталии” и не зае позиция по оправяните обвинение. Вчера Светият Синод да касира насрочения за днес избор за варненски митрополит и насрочи нов за декември.

Според протойерей Шаган касирането на вота е едно добро начало. По думите му слуховете за купуване на гласове за вота във Варна са изключително сериозни. Самият той изреди част от слуховете за дядо Борис - бил неблагочестив, скандален, злоупотребявал материално, дори имал тайно семейство.

Според свещеника епископ Борис трябва да заеме позиция и да каже, че има петно върху името му, а пред варненската митрополия предстои прецизиране на подхода за повторното гласуване на 15 декември.

Говорителят на Варненската прокуратура Десислава Йотова коментира пред Нова телевизия, че до момента няма събрани доказателства, които по някакъв начин да навеждат дори до съмнение, че смъртта на митрополит Кирил е насилствена.