Дъжд на запад, вятър на изток
Дъжд на запад, вятър на изток / БГНЕС

Прогноза за 24 ноемви, неделя

През нощта облачността над страната ще бъде предимно значителна и на места в Западна България ще превали дъжд. В Източна България ще духа слаб до умерен юг-югоизточен вятър. Минималните температури в повечето места ще бъдат между 5° и 10°, в Сливен около 8°.

В неделя валежи ще има в Западна България и Родопите, значителни по-късно през деня, когато ще превали и в Централна, а през нощта срещу понеделник и в Източна България. В източната половина от страната ще духа до умерен южен вятър, но по-късно през деня в Източните Родопи, а през нощта срещу понеделник и в Източна България вятърът временно ще бъде силен. Максималните температури ще бъдат от 9-10° в крайните западни райони, до 17-18° в източните райони, където през деня ще остане без валеж с разкъсвания на облачността и ще духа южен вятър. В Сливен максималната температура ще достигне до 16°.

Атмосферното налягане ще бъде значително по-ниско от средното за ноември и през деня ще се продължи да се понижава.

Над планините ще духа умерен и силен, по откритите части бурен южен вятър, който през деня ще се усилва. В масивите от Западна България ще има валежи, а към края на деня и през нощта срещу понеделник и в масивите от останалата част от страната. Над 1800-2000 метра валежа ще бъде от сняг. Максималната температура на 1200 м ще бъде 7°, на 2000 м - 2°.