Гладбах не даде шанс на Щутгарт, бетонира се четвърти в Бундеслигата
Гладбах не даде шанс на Щутгарт, бетонира се четвърти в Бундеслигата / Gulliver/Getty Images

Борусия Мьонхенгладбах се наложи с 2:0 при гостуването си на Щутгарт в първия мач от 13-я кръг на Бундеслигата, и напълно заслужено записа четвъртата си поредна победа, бетонирала го на четвърто място в класирането. Щутгарт остана осми, като даде шанс на куп отбори да го задминат в този кръг.

Гладбах бе по-опасният отбор още от първия четвърт час от двубоя, като на три пъти имаше шанс да открие резултата само в тези начални минути. Ведад Ибишевич от другата страна опита също един голов удар на старта, но Щутгарт определено стартира по-пасивно.

В следващите десетина минути темпото се успокои, и постепенно домакините успяха да изравнят играта. Тимо Вернер не успя да се възползва от една грешка в защитата на Борусия, в 30-та минута, и бе блокиран при опита си да стреля отляво в наказателното поле.

В 36-та минута, когато изглеждаше, че "швабите" започват да контролират нещата, Гладбах успя да отнеме една топка в центъра на терена, тя стигна до Патрик Херман пред наказателното поле, и той изведе Рафаел на добра позиция. Бразилецът напредна и шутира покрай хвърлилия се в краката му Свен Улрайх.

Макс Крузе бе много близо до второ попадение в последната минута от редовното време на първото полувреме, но Улрайх отрази в корнер мощния му шут.

Промените, които Томас Шнайдер направи след почивката, с пускането на Ибрахима Траоре и Мохамед Абделауи, не дадоха абсолютно никакъв резултат. Гостите продължиха да са по-острият отбор, и правеха отлични бързи контраатаки, които не след дълго намериха успешен завършек.

В 73-та минута Бладбах стигна до втори гол, който до голяма степен изясни нещата. Топката бе центрирана почти от аутлинията, а Оскар Вендт бе оставен на границата на наказателното поле, овладя и стреля много силно и неспасяемо покрай Улрайх.

Още в следващите две атаки гостите можеха да решат наистина мача докрай, като на два пъти играч на Борусия излизаше срещу стража на домакините, но флагът за засада измъкна Щутгарт.

Дори и в това положение, въпреки че имаше повече от 15 минути до края, Щутгарт не направи нищо, с което да покаже, че може да стигне поне до един гол, и така записа четвърти мач без успех у дома.