Жената на пребития Метин живее в страх с надежда мъжът й да оцелее
Жената на пребития Метин живее в страх с надежда мъжът й да оцелее / снимка: DarikNews.bg, архив
Жената на пребития Метин живее в страх с надежда мъжът й да оцелее
68461
Жената на пребития Метин живее в страх с надежда мъжът й да оцелее
  • Жената на пребития Метин живее в страх с надежда мъжът й да оцелее

25-годишният Метин, който бе жестоко пребит пред дома си вечерта на 9 ноември, остава в тежко състояние и с опасност за живота, съобщиха за Дарик от Военномедицинска академия. Преди нападението Метин е живеел със съпругата си Минка и нейната 8-годишна дъщеря. Изкарвал е прехраната на семейството като е продавал гевреци.

Сега Минка продължава да живее на метри от мястото, на което са пребили мъжа й. Казва, че се страхува за живота си, особено след като са освободили двама от нападателите. Надява се Метин да се оправи, да се преместят и да заживеят спокойно. 

„Метин е добър, не пие и не пуши, всяка вечер след работа ходи да се моли в джамията.”. Така  описва своя съпруг Минка и започва да разказва за нападението и как е намерила Метин целия в кръв. Минка е безработна и се чуди как ще продължи да плаща по 12 лева на ден за стаята в хостела, в който живеят тя и дъщеря й. 8-годишната Преслава вече 4-ти ден не е ходила на училище, защото няма пари за храна. Единственото, което Минка иска сега, е Метин да оздравее.

„Искам да е жив, не искам да умира. Той има пред него живот Да си го приберем и да живеем нормално, семейство искам аз да имам. Просто да си имам мъж. 5 лева носеше, доволна съм била от него. Аз милиони не искам, искам той а е жив и здрав. Парите не ни влекат”, споделя жената.

Минка казва, че се страхува от роднините на нападателите. Притеснява се и от бежанците, които живеят в хостела. Но най-вече се страхува за живота си след като са освободили двама от нападателите на Метин.

„Сега много се притеснявам, мен ме е страх. Даже през деня ме е страха да отивам. Тези може да ме утрепат, кой ще ме посрещне в улицата, и как ще ми гледа, ко. Страх ме е о хората вече”, признава още Минка.

Към момента 25-годишният Метин остава в тежко състояние, като за последните пет дни рискът за живота му в известна степен е намалял. Продължава да е в кома, но не се планира оперативна намеса.

От Военномедицинска академия уточниха, че такава не се налага, тъй като пациентът няма счупване на черепа, а е с хематоми. Преди ден му е била сменена тръбичката за изкуствено дишане, направен му е и ядрено магнитен резонанс. Въпреки лекото подобрение, отчетено в състоянието на младежа, лекарите остават пестеливи в прогнозите си, тъй като опасността за живота му остава.

Цялото интервю с Минка очаквайте в понеделник в предаването „Междуредие” по Дарик