Набират съдебни заседатели в Стара Загора
Набират съдебни заседатели в Стара Загора / Dariknews.bg, архив

Общински съвет Стара Загора обяви прием на документи за избор на нови съдебни заседатели за мандат 2013 - 2018 г. заради изтичане на мандата на съдебните заседатели към Окръжен съд Стара Загора.

Кандидатите трябва да са дееспособни български граждани, навършили 21 годишна възраст, но не навършили 65 годишна възраст, към момента на определянето им за съдебни заседатели, както и да се ползват с добро име в обществото и да не са осъждани за извършено умишлено престъпление, независимо от реабилитацията им.

Те трябва да представят в Общински съвет автобиография с данни за образование, специалност, трудова дейност, общ трудов стаж, семейно положение; декларация за съгласие по образец, декларация за българско гражданство, свидетелство за съдимост, медицинско свидетелство за работа, медицинско свидетелство, удостоверяващо психичното здраве на кандидата, копие от дипломи за завършено образование

Онези от кандидатите, които вече са били съдебни заседатели, прилагат към документите и мнение на председателя на Окръжен съд - Стара Загора за работата им.

Документите се приемат в стая № 216 на Общинска администрация, всеки работен ден от днес до 12 декември.