Стъридж под въпрос за мърсисайдското дерби
Стъридж под въпрос за мърсисайдското дерби / Gulliver/Getty Images

Нападателят на Ливърпул Даниел Стъридж може да пропусне мърсисайдското дерби с Евертън заради болки в бедрото, които го измъчват от известно време насам.

24-годишният играч напусна с контузия тренировката на английския национален отбор преди мача с Германия и сега не е ясно дали ще може да помогне на "червените" в дербито на град Ливърпул. "Той има тази контузия от три или четири седмици, но въпреки това взима участие в мачовете ни. След срещата с Фулъм, той започна да изпитва трудности при тренировките. Ще преценим непосредствено преди мача с Евертън дали е готов да играе", заяви мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс.

Наставникът на тима призна, че последната дума по темата ще имат докторите на клуба, както и самият играч. "Понякога ние - мениджърите се водим от съвета на футболистите. В такива моменти можем само да попитаме играчите ни как се чувстват и да се надяваме, че ще ни отговорят, че са щастливи и готови за игра", добави още Роджърс. В списъка с контузени играчи на Ливърпул е и Хосе Енрике. /БГНЕС