Започва петото поред издание на Дефиле на младото вино
Започва петото поред издание на Дефиле на младото вино / снимка : dariknews.bg/ архив

С Дионисиево шествие и концерт на Теодосий Спасов и Ансамбъл Тракия ще бъде открито тазгодишното издание на Дефиле на младото вино.

Във фестивалът, който започва в 14.00 на Лапидариума, ще участват 26винопроизводители от цялата страна и 21 къщи и 3 ресторанта в Стария град.

Като част от съпътстващата програма на Дефилето, тази вечер в Държавен куклен театър ще се играе представлението „Верликденско вино“, а в събота, на Лапидариума, театър Хенд ще представи „Червената шапка“.

В неделя, в  Културен център Тракарт Иван Звездев ще демонстрира нови кулинарни рецепти и ще презентира подходящите за тях вина.

Наградите за най-добрите млади бели, червени и розе вина ще бъдат връчени на специална церемония на „Вечер на майсторите на виното“.  Наградените вина получават специалните отличия на Европейския Рицарски Орден на Виното - Консулат България, като  най-високата награда е  „Златен рицарски граал” . Ще бъде връчена и „Награда на посетителите”, която се определят въз основа на резултатите от анкетните карти  попълнени от гостите на фестивала.