Камчия приема държавното студентско първенство по хокей
Камчия приема държавното студентско първенство по хокей / снимка: личен архив

Първото в историята държавно студентско първенство по хокей в зала предстои да се проведе на 23-24.11.2013 г. в кк "Камчия" . То ще стане факт по предложение на Николай Янчев, преподавател в ТУ Варна. Организатори са АУС (асоциация за университетски спорт) и БФХТ. В надпреварата ще вземат участие 4 мъжки (ТУ Варна, НСА, МГУ и Тракийски университет) и 4 женски (ТУ Варна, НСА, Тракийски университет и ЮЗУ "Неофит Рилски").

Фаворити и при двата пола са съставите на НСА, както и МГУ при мъжете и ЮЗУ при жените, които участват успешно в ДП по хокей на БФХТ през последните години.

В тези отбори личат и имената на някои национални състезатели с доста международен опит.

"Смятам, че ние ще сме скритата лимонка на първенството. Заедно с Тракийския университет сме дебютанти, но не трябва да ни подценяват. Много ми се иска да изненадаме някой, но отиваме с ясната мисъл, че не гоним класиране, а ще играем само и единствено за удоволствие. Радвам се, че успях да комплектовам два отбора и най-вече жени, което е голям успех в мъжки ВУЗ  като нашия. Ако съм ги спечелил ще пусна заявки за участие и в ДП от календара на БФХТ през 2014 г." сподели треньорът на варненци Янчев.