Ремонтират улици в Кюстендил от средства неусвоени за ремонт на пътя Берсин- Граница- Лелинци
Ремонтират улици в Кюстендил от средства неусвоени за ремонт на пътя Берсин- Граница- Лелинци / Дима Кирилова,Дарик радио

576 000 лв. неусвоени за ремонт на пътя Берсин- Граница- Лелинци, ще бъдат преразпределени за рехабилитация на няколко улици в Кюстендил, както и ремонт на няколко други обекта. За улиците са предвидени 218 000 лв. Те ще изразходват за ул."Полк. Стефан Манов", "Иларион Ловчански", "Гороцветна", "Васил Левски", "Демокрация", "Цар Освободител". Тази докладна за извършване на вътрешни компенсирани промени по бюджета на община Кюстендил за 2013 г. ще бъде гласувана на сесия на Общински съвет следващата седмица.
От тази сума са предвидени 60 000 лв. за тревните площи на стадион "Осогово", които са в изключително лошо състояние, както и средства за две будки на платените паркинги.
10 000 лв. са предвидени за реставрация на стенописите в храм "Св. Преображение" в с. Коняво, както и 8 000 лв. за монтаж на остатъка от дограмата на новостроящия се храм в с. Николичевци.
"В дневният ред са включени 20 докладни, обикновено разглеждаме повече, което показва, че добре си гледаме работата. Нито едно решение не е върнато от Областна управа или Прокуратурата, което също говори добре за свършената от нас работа", коментира председателят на Общински съвет Иван Андонов.
Сесията е насрочена за 28 ноември от 14.00 часа.