Полицията издирва хасковлия, похитил двама в с. Покрован
Полицията издирва хасковлия, похитил двама в с. Покрован / Darik News, Архив

34-годишен мъж от село Покрован е задържан в полицейското управление на Ивайловград. В процес на издирване е 31-годишен хасковлия. Двамата са заподозрени в противозаконно лишаване от свобода на двама мъже от Ивайловград на възраст 25 г. и 22 г.

В късния следобед вчера ивайловградските полицаи са получили сигнал от 52-годишен мъж от село Покрован, че похитените са потърсили помощ в дома му. Пред разследващите те разказали, че по-рано през деня на улица „Армира” в града ги пресрещнал и те се качили в лек автомобил „Мерцедес”, в който пътували извършителите, познати на органите на реда. Откарали ги в къщата на единия в село Покрован, където ги съблекли по бельо, завързали ги със сезал един към друг и ги били. Потърпевшите, също познати на органите на реда, успели да се измъкнат и да потърсят помощ.

След подадения сигнал и оперативно-издирвателни действия ивайловградските криминалисти са задържали покрованеца, а хасковлията е в процес на издирване. При процесуално-следствените действия в дома на задържания е открито пакетче с около 20 грама суха листна маса, която при полеви наркотест е отреагирала на канабис. В хода на разследването станало ясно, че причината за противозаконното лишаване от свобода са неизяснени финансови отношения помежду им. Работата по образуваното досъдебно производство по чл.142-а продължава.