Засилени са мерките за сигурност около Народното събрание
Засилени са мерките за сигурност около Народното събрание / снимки: БГНЕС
Ивана Арсова следи обстановката на пл. Народно събрание
68372
Ивана Арсова следи обстановката на пл. Народно събрание
  • Ивана Арсова следи обстановката на пл. Народно събрание

Засилени са мерките за сигурност около Народното събрание. Полицейските сили от рано сутринта изпълниха периметъра заради обявените за днес протести на студенти и синдикати.

600 души протестират пред Народното събрание срещу кабинета на Пламен Орешарски. Тук са представители на Ранобудните студенти”, както и техни преподаватели и хора, които ги подкрепят. Очаква се към множеството на жълтите павета да се влеят и синдикалистите от проявата на КНСБ, както и таксиметрови шофьори.

Обстановката в района е спокойна. Народното събрание е обградено с метални заграждения. Разположени са над 10 коли на жандармерията.

Студентите заявиха, че искат единствено оставката на кабинета, докато представителите нас КНСБ имат искания, които правителството трябва да изпълни. Студентите заявиха, че са готови да преговарят с всички работещи групи в България, които искат да ги подкрепят.

По-рано днес протестиращи, които са против „живите” вериги, и за работещи институции, се събраха пред парламента, без да блокират движението по бул. „Цар Освободител”.

„Ние искаме институциите да работят, а парламентът да приема необходимите закони”, каза пред БТА Нина Гергова от гражданската инициатива „За нов обществен договор между гражданите и властта”.

Засилени са мерките за сигурност около Народното събрание
netinfo

В същото време депутатите вече започнаха работата си с попълване и с промени в съставите и в ръководствата на постоянни парламентарни комисии. В началото на заседанието по предложение на Георги Андонов от ГЕРБ народните представители почетоха паметта на Неврокопския митрополит Натанаил. „Дядо Натанаил беше един изключително достоен човек и духовник”, отбеляза председателят на парламента Михаил Миков.

Засилени са мерките за сигурност около Народното събрание
netinfo