Партиите били готови да се обединят по темата с тунела под Шипка
Партиите били готови да се обединят по темата с тунела под Шипка / 100 вести

Може ли тунелът под Шипка да обедини партиите? - този въпрос задава вестник "100 вести" на представители на политически формации във водещата си публикация днес. Разбира се отговорите са еднозначни, партиите са готови да подпишат документ за единни действия в подкрепа на 100-годишната мечта на габровци.

И ако на думи политическите лица декларират готовност за единни действия, друг един казус, при който има конкретни действия в момента, ги разделя - "ВиК" ООД - Габрово. Сагата продължава, а развитието й се проследява в няколко публикаци на вестник "100 вести" днес. "МРРБ не е действало според закона и сега иска да смени управителя напук", твърди Добромир Проданов, председател на групата съветници на ГЕРБ. "Чиновници с незнайни имена бранят системата на монополите", е лична авторска позиция по темата "ВиК" ООД - Габрово.

Радослав Филипов от 11 клас от Природоматематическа гимназия „Академик Иван Гюзелев” беше най-добрият спечели, златен медал на Есенното национално състезание по физика. С втора награда е Иван Моллов от 11 клас, а с трета - Георги Георгиев от 10 клас. Традиционното състезание по физика се проведе на 15 и 16 ноември в Сливен, и е една от двете големи олимпиади, включени в календара на МОН.

В Габровска област вече са събрани около 2000 подписа в стартиралата само преди два дни национална подписка с искане за национален референдум по въпроса за българската земя, обясни Любомир Линков, областен координатор на ПП „Атака“. В това допитване народът трябва да отговори на въпроса „Да се продава ли българска земя на чужди физически и юридически лица?“.

Приключи есенният дял от първенствата при подрастващите по Футбол-7 и Футбол-9 на зона Велико Търново. При по-малките като убедителен първенец в групата ще зимува отборът на „Янтра Габрово-1“, който в последния кръг от първия дял на шампионата надигра „Видима-Раковски“ в Севлиево с 1:0. Попадението, което донесе 13-та поредна победа на тима, воден от Емо Георгиев, беше дело на капитана Николай Георгиев.