Кабинетът гласува допълнителни средства за МВР
Кабинетът гласува допълнителни средства за МВР / снимка: БГНЕС, архив
Кабинетът гласува допълнителни средства за МВР
68368
Кабинетът гласува допълнителни средства за МВР
  • Кабинетът гласува допълнителни средства за МВР

Законът за кредитните институции и Наредбата за образуване на цените в топлоенергетиката ще бъдат във фокуса на внимание на кабинета по време на редовното заседание на Министерския съвет. В предварителния дневен ред на заседанието, което ще се проведе има 29 точки.

В деня, когато столицата за пореден път ще бъде блокирана от шествия и протести, кабинетът ще гласува допълнителни средства за МВР. Вчера премиерът Пламен Орешарски коментира част от проявите, които се очакват днес в столицата - шествието на КНСБ.

„Те могат да протестират. Аз внимателно следя техните искания. В интерес на истината по-голямата част от тях сме ги направили или частично или цялостно, но синдикатите затова са синдикати - да защитават своите членове”, каза премиерът.

Сред предварителните точки в програмата на министрите има и промени в редица важни закони, като този за кредитните институции и за дискриминацията. Също така ще бъде разгледана и наредбата за образуването на цените на топлинната енергия. Създаването на фискален съвет също ще бъде гласувано на редовното правителствено заседание.