Третият „Диалог с гражданите” ще е за бъдещето на българските медии
Третият „Диалог с гражданите” ще е за бъдещето на българските медии / снимка: БГНЕС, архив

Третият дебат от инициативата на президента Росен Плевнелиев „Диалог с гражданите” ще се състои на 27 ноември (сряда) в Централния военен клуб в столицата, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Дискусията от поредицата дебати е на тема „Какво бъдеще за българските медии?”.

Като продължение на състоялата се в София дискусия със зам.-председателя на Европейската комисията Вивиан Рединг в рамките на Европейската година на гражданите 2013, президентът Росен Плевнелиев е поел ангажимент да продължи диалога с гражданите по посочените от тях теми - пазарна икономика, система на правораздаване и медийна среда. Именно тези въпроси са във фокуса на дебатите, които президентът организира, посочват от прессекретариата на държавния глава.

Първата дискусия в рамките на инициативата е поставила акцент на решенията за ефективното функциониране на пазарната икономика. Вторият дебат е бил посветен на ефективната и справедлива съдебна система.

За участие в третата дискусия електронната регистрация е задължителна и може да се направи до 26 ноември на интернет страницата на Президента www.president.bg.