Продължават протестите в Телиш против настаняването на бежанци в селото
Продължават протестите в Телиш против настаняването на бежанци в селото / снимка: DarikNews.bg, архив

Продължават протестите в плевенското село Телиш против настаняването на бежанци. Това каза Нели Дакова, кмет на с. Телиш, община Червен бряг.

Блокадата на пътя към бившето военно поделение остава денонощна. По думите й днес на протеста, недоволните жители на село Телиш са били около 100 души. Жителите на Телиш бяха отправили искане до 15 ноември да бъде премахнато оборудването от бившето военно поделение.

„До момента нищо от обещаното ни не е изпълнено. Нито писмено, нито устно", обясни Дакова.

„Последните ни надежди са в Консултативния съвет, който свиква в сряда президентът Росен Плевнелиев за националната сигурност на страната. На този Консултативен съвет ще бъде представен план за овладяване на кризисната ситуация, възникнала вследствие на засиления емиграционен натиск към територията на Република България", обясни Нели Дакова, цитирана от агенция Фокус.

По думите й, ако отново не бъде взето решение в полза на жителите на плевенското село Телиш, протестните действия продължават.

Утре отново недоволните жители на Телиш ще се събират на площада пред кметството от 10:00 ч. в протест против настаняването на бежанци в селото.