Избират Студент на годината
Избират Студент на годината / Дарик Добрич, архив

Националното представителство на студентските съвети откри процедурата за номинации в Седмото поредно издание на Националния приз „Студент на годината". Желаещите да участват, могат да подават своите документи до 21 ноември 2013 година, а призьорите ще бъдат отличени на официална церемония в София на 4 декември.

Конкурсът има мисията да популяризира постиженията на българските студенти пред българската общественост, удостоявайки всички области на висшето образование. Студентите трябва да докажат своите постижения, представяйки документи за постигнатите резултати в научната, културната, спортната и други дейности, свързани с образователния процес на национално и международно ниво.

В конкурса може да участва всеки студент, който е завършил успешно първи курс и има съответните постижения в областта, в която се обучава. Новото в тазгодишното издание на проекта е учредяването на посланици на Националния приз „Студент на годината", които ще подпомагат популяризирането на проекта сред студентската младеж в страната.