Местан: Очакваме силна подкрепа на утрешния митинг
Местан: Очакваме силна подкрепа на утрешния митинг / снимка: Sofia Photo Agency, архив

„Утрешният митинг се организира от двете партии, които стоят зад кабинета - от БСП и от ДПС. Очакваме силна подкрепа от членовете и симпатизантите на ДПС, ние отправихме призив към тях да участват в утрешния митинг".

Това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан в кулоарите на парламента.

„Целта на митинга е да се чуе гласа и на подкрепящите кабинета "Орешарски", гласът на тези, които изразяват уважение към вота на суверена, който беше даден на 12 май, казваме и че правото на протест предполага и правото на подкрепа за една или друга политика или за едно или друго управление", обясни Местан, цитиран от БГНЕС.

Той все пак допълни, че не трябва да се измерва с митинги подкрепата за политическите сили, тъй като това става на парламентарните избори - на тях се решава кой е опозиция и кои политически сили покриват минимума от 4%, за да станат парламентарно представени.

„Животът на един кабинет не е въпрос на това колко души на протести изразяват негативно отношение и какъв брой подкрепящи кабинета изразяват своето отношение на един или друг митинг", добави той.

„Не може да се очакват провокации от хилядите, които ще дойдат на митинга, защото те са мотивирани от надслова "Не на омразата", каза още лидерът на ДПС.

Той отказа да прогнозира колко членове и симпатизанти на партията ще дойдат утре в София.