ГЕРБ организира антиправителствен митинг в Пловдив
ГЕРБ организира антиправителствен митинг в Пловдив / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
ГЕРБ организира антиправителствен митинг в Пловдив
68197
ГЕРБ организира антиправителствен митинг в Пловдив
Борисов за дадената му „звездичка”
  • ГЕРБ организира антиправителствен митинг в Пловдив
  • Борисов за дадената му „звездичка”

ГЕРБ организира в събота в Пловдив протестен митинг срещу правителството. Това съобщи лидерът на партията Бойко Борисов в кулоарите на парламента.

По думите му водената от него партия не се опитва да оглави протестите в столицата и затова организира митинг-шествие.

„Хиляди хора призовават да оглавим протестите, да се намесим в тях. Ние до този момент не сме го правили. Затова дадох указания в събота, в 12.00 часа ще направим партиен протест в Пловдив, със знамена, както се прави, тъй като след това имаме среща с всички кметове на ГЕРБ там. Всичко останало, което говорят в парламента, са триковете на Държавна сигурност. Те могат на бялото да кажат черно. Те съдят по себе си. Това, което направиха февруари месец срещу нас, този метеж, искат да изкарат, че ние сме искали да го направим вчера".

Борисов отрече партията да стои зад протестите: „Това е абсолютна лъжа. По никакъв начин не си преписваме това, което правят студентите, това, което правят протестиращите. Абсолютно тяхна воля си е. Така че всякакви спекулации и лъжи в тази посока, въобще не ги приемам. Като ги гледате хората на снимките, това ултраси ли са? Би ме полъскало, ако мога да мотивирам такива хора да излизат на улицата".

Пред журналистите в парламента лидерът на ГЕРБ обясни получаването си на "звездичка" с най-високото одобрение на хората по това време: „Понеже ме попитахте за ДСП и за това, че те ми били дали „звездичка". Искам да им напомня, че това бяха годините, в които българският народ ми даваше най-високото одобрение в страната за работата ми. Вследствие на това многократно ги побеждавах след това и на политически избори. В същото време на сегашния главен секретар за един месец му дадоха четири генералски звезди. Това го няма никъде - за един месец генерал-полковник. Това е падение на пагона. На мен двама президенти са ми давали генералските звезди - едните ми ги даде Първанов, другите - Стоянов".