Местан: Лидерите на ГЕРБ са организирали вчерашния метеж
Местан: Лидерите на ГЕРБ са организирали вчерашния метеж / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Местан: Лидерите на ГЕРБ са организирали вчерашния метеж
68195
Местан: Лидерите на ГЕРБ са организирали вчерашния метеж
  • Местан: Лидерите на ГЕРБ са организирали вчерашния метеж

"Подаръците на големия Ахмед Доган за момчето от Банкя свършиха с генераллейтенантските му пагони", заяви лидерът на ДПС Лютви Местан от парламентарната трибуна, където представи позицията на партията си за снощните протести.

Според Местан метежът от снощи е провокиран от ГЕРБ, защото партията не може да съществува извън властта. Местан поиска отговори от Бойко Борисов за връзките му с Мишо Бирата и Пашата, за кръга „Капитал" и дори намеси президента Росен Плевнелиев. „Не ДПС изнасилва "старата дама" БСП, а Ипон и Бизнес паркът на София въвличат държавата и гражданите в политическа извратеност", каза още лидерът на ДПС.

По думите на Местан Борисов дължи още много отговори: "Защо изнесе класифицирана информация пред Народното събрание и как така поръчителят му хем е Ахмед Доган, но Доган е и "най-интелигентният политик".

"Ниска проба политическо шарлатанство. Не е за терена, на който се прави политиката по европейски, не е и за класата на Доган този нескопосан опит за омилостивяване и поредна покана за недодялан политически танц. Жалко е падението, до което агонията на опозицията и блянът по власт на всяка цена са довели Бойко Борисов. Подаръците на големия Ахмед Доган за момчето от Банкя свършиха с генераллейтенантските му пагони", коментира Местан. ДПС с новия си председател в негово лице и с 36 народни представители ще стои плътно зад кабинета "Орешарски", зад конституционния ред, зад българската демокрация, декларира партийният лидер.

"Прави ми впечатление, че Борисов и компания не се държат политически. Прочетоха си декларацията и напуснаха. Вчера лидерите им ги нямаше, защото вече бяха организирали метежа. Не ДПС изнасилва "старата дама" БСП, а Ипон и Бизнес паркът на София въвличат държавата и гражданите в политическа извратеност. Обръчите не са на Доган и ДПС. ГЕРБ-ерската редакция на обръчите са офшорките, които купуват имоти на първия мъж на републиката, като прането на парите не е поверено задължително на първата жена на бившия пръв сред министрите, а удовлетворява банкерския напън на дамата на сърцето от тъмните времена, която финансира политическите транзакции от глобална България при България може и за апликация фондация Кредо", коментира Местан.

Цялото изказване на Лютви Местан чуйте на radio.dariknews.bg